appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

De thuisblijvers: 'Je weet het niet zeker, zoals je niets zeker weet'

Roy Heerkens
vrijdag 20 maart 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Al drie weken zit Spraakmakers-verslaggever Roy Heerkens met zijn gezin thuis. Eerst omdat ze ziek waren, nu vanwege de coronamaatregelen. Hoe vergaat het hem, zijn gezin, maar vooral zijn moeder die ook 'griepachtige' klachten heeft?

Dag 5 van de thuisblijvers - fietsen en een nuchtere kijk op de situatie
 Heerkens maakt van de gelegenheid gebruik om de fietsroute naar school van zoon Gijs (10) te oefenen nu het rustig is op straat. Hij gaat ook langs bij de lokale middenstander, zoals de kaasboer waar het juist extra druk is nu mensen thuis werken en lunchen.

De moeder van Heerkens is nog wat benauwd en hoest nog, maar verder gaat het wel. Zij kijkt nuchter naar de situatie. "Ik hoop wel dat het weggaat. Maar je weet het niet zeker, zoals je niets zeker weet."

De thuiszitters in coronatijden

Twee weken lang maakte Spraakmakers-collega Roy Heerkens verslag van operatie thuiszitten. Hoe gaat thuisscholing en wat komt er allemaal kijken bij het managen van een gezin vanuit het moederschip? Luister deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9 en deel 10 terug.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1