appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De thuisblijvers: 'Ik geef corona geen aandacht'

Roy Heerkens
donderdag 19 maart 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Spraakmakers-verslaggever Roy Heerkens en zijn gezin zitten al enkele weken thuis. Eerst omdat ze ziek waren, nu vanwege de coronamaatregelen. Hoe vergaat het dit gezin en vooral dochter Anna (13) en zoon Gijs (10)? 

Dag 4 van de thuisblijvers - sporten en 'geen zin in corona'

Dagelijks heeft Roy contact met zijn moeder, die ook met griepklachten thuiszit. Ze houdt haar klachten bij in overleg met de huisarts en blijft positief onder alles. "Ik vind het heel belangrijk dat het mooi weer is. Dat zei ik nog tegen de huisarts. Als het de hele dag regent word je ook somber."

In de kerk in Den Bosch steekt het gezin een kaarsje aan voor iedereens gezondheid. Zoon Gijs blijft buiten, hij heeft geen zin om mee te doen. "Ik geef corona geen aandacht."

De thuiszitters in coronatijden 

Deze hele week doet Spraakmakers-collega Roy Heerkens verslag van operatie thuiszitten. Hoe gaat thuisscholing en wat komt er allemaal kijken bij het managen van een gezin vanuit het moederschip? Iedere werkdag rond 10.30 op NPO Radio 1. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1