appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Advocaten dienen herzieningsverzoeken Villamoord in

KRO-NCRV/NPO
maandag 16 maart 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Advocaten Geert-Jan Knoops en Paul Acda hebben afgelopen vrijdag de eerste twee van in totaal negen verzoeken ingediend om de zogenoemde Villamoord-zaak te heropenen. Dat zeggen ze in Spraakmakers. 

Advocaten Knoops en Acda dienen herzieningsverzoeken Villamoord in

De KRO-NCRV zond eerder dit jaar een onthullende documentaireserie uit over deze zaak. Daaruit bleek dat de hoofdverdachte zijn bekentenis intrekt waardoor de hele zaak in een ander daglicht komt te staan.

Ook het ACAS en meerdere experts trokken de verklaringen van de twee veroordeelden in twijfel. Daarop steunen de herzieningsverzoeken die Knoops en Acda indienen. 

Nieuwe tips 

Daarbij heeft de documentaire volgens advocaat Acda voor veel nieuwe informatie en tips gezorgd die ook juridisch interessant zijn. 

Villamoord  

Op 2 september 1998 vond een gewelddadige woningoverval plaats in een villa in Arnhem, waarbij de bewoonster van de villa werd doodgeschoten. Een andere vrouw overleefde de overval. Zij verklaarde één overvaller in de woning te hebben gezien. Voor de overval zijn echter negen mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van vijf tot twaalf jaar.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1