appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

RIVM: contactonderzoek overbodig, Duitser was niet ziek in Limburg

ANP
woensdag 26 februari 2020 | NOS | Redactie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat er geen contactonderzoek komt, naar aanleiding van de besmette man in het Duitse grensgebied. Volgens het instituut is dat niet nodig omdat de Duitser, toen hij in Limburg was geen ziekteverschijnselen vertoonde.

Het RIVM liet weten dat hij op 8 en 9 februari Nederland heeft bezocht, waar is nog niet bekendgemaakt. Ruim een week later kreeg hij ziekteverschijnselen. "De kans op besmetting was daardoor eigenlijk nihil", zegt NOS-gezondheidsredacteur Rinke van den Brink.

"Bij vrijwel alle corona-gevallen die tot nu toe bekend zijn, vindt de besmetting plaats als mensen zelf ziek zijn. Er zijn wel wat gevallen waarbij het eerder gebeurde, maar dan is het kort voor ze ziek worden. Hier zit er een volle week tussen, dus daarom wordt er door het RIVM gesteld dat het contactonderzoek overbodig is", zegt Van den Brink.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1