appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

ANWB waarschuwt om niet de weg op te gaan, ook problemen op spoor

ANP
zondag 9 februari 2020 | NOS | NOS Twitter

Er komen steeds meer meldingen binnen van omgevallen bomen en dakschade door storm Ciara. Code oranje geldt op dit moment in een aantal provincies en vanavond geldt die waarschuwing in het hele land. De ANWD raadt inmiddels mensen aan om niet meer de weg op te gaan. 

Op het spoor zijn problemen ontstaan door omgevallen bomen en op Schiphol zijn vanwege de wind veel vluchten geschrapt. Volgens weervrouw Willemijn Hoebert moet de piek nog gaan komen.

Al 150 meldingen bij verzekeraar

Bij verzekeraar Interpolis is het alle hens aan dek op dit moment. Er zijn al 150 schademeldingen binnengekomen (17:45 uur). Ze adviseren mensen om op momenten dat het weer wat rustiger is direct alle losliggende schade zoals afgewaaide dakpannen op te ruimen. Zo kunnen ze later niet opnieuw voor schade zorgen. Ook morgen zal er extra personeel worden ingezet om alle meldingen te kunnen behandelen.

Thuisbezorgd heeft besloten om de eigen medewerkers voorlopig niet meer op pad te sturen. Ook bezorgdienst Deliveroo stopt vanaf 17.30 uur met bezorgen in Den Haag, Rotterdam, Leiden en Haarlem. Ze vinden het niet verantwoord om hun personeel door de storm te laten rijden. Of de bezorging later vanavond opnieuw wordt opgestart is nog niet bekend. Restaurants met hun eigen bezorgers maken deze keuze zelf.
 
 
Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1