appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
STER Advertentie

Piet Paulusma voorspelt: We gaan nog schaatsen deze winter

ANP
vrijdag 10 januari 2020 | KRO-NCRV |

Ondanks de zachte winter tot nu toe, voorspelt weerman Piet Paulusma dat de schaatsen in februari weer onder gebonden kunnen worden. "We zien vaker dat de echte kou later in de winter komt. Dat kan heel goed nu weer zo zijn. Maar dan moet er wel voor het eind van de maand een flinke verandering komen in de verdeling van de luchtdruk."

 

Piet Paulusma voorspelt: We gaan nog schaatsen deze winter

1 op 1

Paulusma maakte deze week de omslag van SBS Shownieuws naar Max Vandaag, waar hij vlak voor het NOS journaal zijn dagelijkse weersvoorspelling doet.

Hij maakt zich grote zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen ervan. Paulusma is ervan overtuigd dat de mens daarin een belangrijke rol speelt. Maar hij wil wel in gesprek blijven met mensen die daar anders over denken. “Je moet je niet zomaar afsluiten voor andere meningen.”

 

Dries Roelvink presenteert live het weer voor komend weekend

1 op 1

'Elfstedentocht binnen 7 jaar'

Klimaatverandering zorgt voor meer extremen. En die kunnen volgens Paulusma twee kanten op, zowel extreem warm als extreem koud. Dus daarom verwacht hij dat er binnen zeven jaar wel een Elfstedentocht zal kunnen worden gereden. “We zaten er al een paar keer dicht bij. En het kan snel gaan. In ‘97 hebben we binnen 14 dagen een tocht kunnen krijgen en in de winter van 2011-12 scheelde het 3 dagen.”

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1