appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil panden sluiten als vuurwapen wordt aangetroffen

ANP
woensdag 8 januari 2020 | KRO-NCRV |

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil de bevoegdheid krijgen om woningen te sluiten, als daar een vuurwapen wordt aangetroffen. Nu kan dat alleen als er drugs of versnijdingsmaterialen liggen in een pand. "Ik wil dit jaar wapenbezit in combinatie met het sluiten van woningen organiseren", zegt Aboutaleb in het radioprogramma 1op1.

Ook wil Aboutaleb aan de voorkant harder straffen. "We zien helaas veel schietpartijen in Rotterdam. Dat begint met het kopen en bezitten van een vuurwapen." Hij wil daar ook de mogelijkheid aan toevoegen om tipgeld uit te betalen. "Ik wil 750 euro uitbetalen als een tip leidt tot de vondst van een vuurwapen in de woning."

"Een gewone burger heeft geen pistool of machinegeweer in huis", voegt Aboutaleb er aan toe.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil panden sluiten als vuurwapen wordt aangetroffen

1 op 1

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1