appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Bewoner Arnhemse flat: 'Bij brand moet ik vanaf tweede verdieping springen'

ANP/Persbureau Heitink
woensdag 1 januari 2020 | NOS | NTR | Redactie

De politie heeft twee verdachten, jongens van 12 en 13 jaar, aangehouden voor de brand in het flatgebouw in Arnhem waarbij vannacht een man van 39 en zijn 4-jarige zoontje zijn omgekomen. De moeder (36) en dochter (8) raakten zwaargewond.

De politie heeft op camerabeelden gezien dat de brand is ontstaan door vuurwerk. De jongens worden verdacht van brandstichting met dodelijke afloop, zei de politie op NPO Radio 1. Beiden wonen in de flat.

In Nieuws en Co sprak Lara Rense met een bewoner van de flat. Hij vertelt dat de flat wel noodtrappen heeft, maar dat die uitkomen op de tweede verdieping. "Als er brand uitbreekt, moet ik vanuit daar springen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de brand in de hal en het trappenhuis viel de elektriciteit uit en kwam de lift vast te zitten. Het getroffen gezin stond op dat moment in de lift, die vol rook kwam te staan. Daardoor raakten de slachtoffers buiten bewustzijn. De vrouw en het meisje liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat aan het Gelderseplein.

Een deel van de bewoners van de twaalf verdiepingen tellende flat is geëvacueerd, anderen zitten nog in hun flat. Er is een noodtrap aangebracht om hen te kunnen bereiken.

Veel bewoners zijn onzeker over de veiligheid van de flat, vertelt verslaggever Edwin van den Berg. Hij was bij een bewonersbijeenkomst en deed verslag in Nieuws en Co:

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1