Binnenland
NOS

Truckers betuigen steun aan gearresteerde vrachtwagenchauffeur Grays

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Truckers betuigen steun aan gearresteerde vrachtwagenchauffeur Grays

Vrachtwagenchauffeurs die - zonder dat ze dat zelf doorhebben - migranten aan boord hebben, moeten beter worden behandeld. Met een petitie van die strekking, in een dag tijd al bijna vijfduizend keer ondertekend, roepen Britse truckers de overheid op om vrachtwagenchauffeurs betere bescherming te bieden.

Aanleiding voor de petitie is de arrestatie van de bestuurder van de truck waarin 39 mensen dood werden gevonden. De kwestie houdt ook de gemoederen van Nederlandse vrachtwagenchauffeurs bezig, zegt trucker Paul Imming in het NOS Radio 1 Journaal. "In mijn netwerk op sociale media zitten transportmensen uit heel Europa. Die delen massaal steunbetuigingen aan de opgepakte Noord-Ierse chauffeur."

'Ze zijn wanhopig'

Wat de chauffeurs vooral raakt, zegt Imming, is dat de bestuurder al schuldig lijkt te zijn bevonden. "Terwijl we nog niet weten wat er precies is gebeurd. Die man is getekend voor het leven. Er worden berichten gedeeld over dat er steeds meer migranten bij de weg staan. De spanning neemt met de dag toe."

Volgens Imming zijn veel van zijn collega's gestopt met het vervoer naar Engeland, vanwege de problemen met migranten. "Als je stopt, breken ze je wagen af. Ze zijn wanhopig, Maar als je doorrijdt, loop je het risico dat ze onder je truck komen. Ik ken chauffeurs die dat is overkomen en die nu thuis zitten, in de Ziektewet."

Truckers betuigen steun aan gearresteerde vrachtwagenchauffeur Grays

Ster advertentie
Ster advertentie