appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Brief voor ex-zorgmedewerkers: kom terug!

ANP
donderdag 17 oktober 2019 | NOS | Redactie

Zo'n 3000 mensen die in het verleden in de zorg hebben gewerkt, krijgen vandaag een brief van minister De Jonge van Volksgezondheid in de bus. Hij wil ze interesseren voor een terugkeer. De sector kampt met een groot tekort aan personeel.

Op dit moment zijn er ruim 30.000 vacatures in de zorg. Bovendien komen er, mede door de vergrijzing, steeds meer patiƫnten bij. Het RIVM heeft al berekend dat over een tijdje 1 op de 4 werkenden een zorgmedewerker zou moeten zijn.

Minister Hugo de Jonge over de brief aan zorgmedewerkers

Gericht op verpleegkundigen en verzorgenden

De geadresseerden hebben pensioen opgebouwd bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Dat fonds stuurt de brief van De Jonge door, uit betrokkenheid bij de sector. Alle geadresseerden hebben minstens drie jaar in de zorg gewerkt en zijn niet langer dan tien jaar weg. De campagne is vooral gericht op verpleegkundigen en verzorgenden.

Als onderdeel van de campagne wordt vandaag ook een vacaturewebsite gelanceerd: www.herontdekdezorg.nl. Ex-zorgmedewerkers die zich aanmelden krijgen gratis loopbaanadvies. Ook bijscholing is mogelijk.

De campagne is volgens De Jonge een succes als ten minste 5 procent van de ontvangers van de brief in actie komt. In dat geval wordt de brief ook naar alle andere 108.000 ex-zorgmedewerkers gestuurd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1