appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Drukte bij klimaatstaking in Den Haag

ANP
vrijdag 27 september 2019 | NOS | NTR | Redactie

In Den Haag zijn duizenden mensen afgekomen op de Nederlandse klimaatstaking, onderdeel van een wereldwijde actiedag. Na een aantal lezingen en muzikale optredens begonnen de deelnemers aan een mars door de binnenstad.

Drukte bij klimaatstaking in Den Haag

De actie in Den Haag is georganiseerd door een aantal actiegroeperingen. Ze eisen dat de Nederlandse regering zich inzet voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid en hebben mensen opgeroepen om vanmiddag naar Den Haag te komen in plaats van te gaan werken of studeren.

De politie doet geen inschatting van het aantal demonstranten, maar volgens verslaggever Martijn van der Zande zijn het er zeker 15.000. De organisatie zelf spreekt van meer dan 25.000. Om iets over vier hoor je in Nieuws en Co een bijdrage van onze verslaggever.

Malieveld

Vanwege de drukte hebben de betogers van de politie de instructie gekregen om na de mars door te lopen naar het Malieveld. Daar is meer ruimte dan op de Koekamp, waar de slotlezingen en -optredens waren gepland. De politie heeft de Koekamp afgezet met trams.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1