Binnenland
AVROTROS

'Fernando Ricksen was een gouden jongen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fernando Ricksen was een gouden jongen'

"Het beeld naar buiten toe van Fernando klopt, maar het was ook een gouden jongen", omschrijft Kevin Hofland, assistent-trainer van Fortuna Sittard, Fernando Ricksen. Hofland praat daarover in Radio EenVandaag.

Kevin Hofland herdenkt Fernando Ricksen

"Het beeld van hem is natuurlijk dat hij extreem heeft geleefd. Over hoe hij omging met vrouwen, alcohol en drugs. Dat heeft hij zelf gecreëerd, maar er is natuurlijk ook dat positieve beeld. Hij werd op handen gedragen door clubs, door zijn inzet. Het beeld naar buiten toe klopt, maar het was een gouden jongen."

Hospice

Hofland en Ricksen speelden in de jaren 90 samen, maar Hofland kende hem daarvoor al privé. "Ik sprak hem drie weken geleden nog even. Ja, wat bespreek je dan. Vooral mannenhumor."

Drie maanden geleden sprak verslaggever Roos Oosterbaan met Ricksen in het hospice waar hij toen lag. In de laatste maanden van zijn leven verbleef Ricksen in het St Andrews Hospice in Schotland. Hij communiceerde op dat moment via een spraakcomputer, die hij met oogbewegingen bediende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie