appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

John van den Heuvel zeer aangedaan door liquidatie: ‘Dieptepunt in mijn carrière’

ANP
woensdag 18 september 2019 | KRO-NCRV |

"Ik ben kapot van dit nieuws en vind het afschuwelijk wat er is gebeurd", zegt misdaadjournalist John van den Heuvel in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. "Ik maak me grote zorgen over de totale onderschatting van de georganiseerde misdaad in Nederland."

John van den Heuvel zeer aangedaan door liquidatie: 'Dieptepunt in mijn carrière'

"Uiteraard gaan we door met ons werk, maar dit is een absoluut dieptepunt in wat ik ooit heb meegemaakt", vertelt Telegraaf-misdaadjournalist Van den Heuvel. Hij reageert in 1 op 1 op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond.

"Het valt me zeer zwaar", erkent Van den Heuvel, "weer is er sprake van onderschatting, weer is er sprake van onvoldoende onderkenning van de dreiging van deze organisatie, en weer valt er een onschuldig slachtoffer. Er zit geen rem meer op."

'Schok voor de samenleving'

Ook de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, was in Buitenveldert. Ze sprak daar haar steun uit naar de familie en buurtbewoners.

Burgemeester Halsema wacht het onderzoek naar de moord op Wiersum af, maar sprak wel van een aanval op de rechtsstaat. "Het is een persoonlijk drama, dat in de eerste plaats, maar het is ook een schok voor onze samenleving."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1