appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Steeds meer voedselbanken voor huisdieren

ANP
maandag 2 september 2019 | NOS | Redactie

Steeds meer mensen die een huisdier hebben, hebben moeite om eten voor het beestje te kopen. Het dier wegdoen willen ze niet, omdat ze er aan gehecht zijn geraakt. Voor die mensen is er een oplossing: een voedselbank speciaal voor dieren. Mensen met weinig geld kunnen hier gratis dierenvoer krijgen.

Het aantal dierenvoedselbanken in Nederland is erg toegenomen. Waar het er in 2007 nog slechts vijf waren, zijn het er nu veertig. Inmiddels krijgen duizenden huisdieren eten via een dierenvoedselbank.

Steeds meer voedselbanken voor huisdieren

"Ik denk dat 600.000 huisdieren in armoede leven", zegt Lilianne van Doorne van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. "En dan tellen we bijvoorbeeld de goudvissen nog niet mee. Dan kom je helemaal op een hoog aantal."

Volgens een van de initiatiefnemers zou het goed zijn als de 'normale' voedselbanken de taak overnemen en voortaan ook voedsel aanbieden voor dieren. Volgens Pien de Ruin van vereniging Voedselbanken Nederland gebeurt dit bij enkele voedselbanken al, maar behoort het niet tot de kerntaak. "We hebben onze handen al vol aan voeding voor mensen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1