Binnenland
KRO-NCRV

Onderwijsinspectie streng op lerarentekort na de vakantie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Onderwijsinspectie streng op lerarentekort na de vakantie

De onderwijsinspectie gaat scherp letten op de gevolgen van het lerarentekort bij de start van het nieuwe schooljaar. Dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs. In extreme gevallen kunnen scholen zelfs besluiten kinderen onder te brengen op een andere school. ‘Kinderen moeten gewoon goed onderwijs krijgen.’ Dat zei Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van het onderwijs, woensdag in Spraakmakers.

Vooral in grote steden worstelen schoolleiders ermee om de formatie rond te krijgen. Vogelzang zegt dat de inspectie de vinger aan de pols houdt en ingrijpt als "het niet afdoende is". Vorig jaar was het al spannend, zegt Vogelzang, maar lukt het de scholen net.



Dit jaar wordt er opnieuw streng op gelet. "We kijken naar de kwaliteit van het onderwijs. Als scholen het niet redden voldoende leraren voor de klas te krijgen, dan zullen andere scholen die leerlingen moeten opvangen", aldus Vogelzang. Ze sluit niet uit dat er daardoor scholen zijn die moeten sluiten. Volgende week maandag begint het nieuwe schoolseizoen in het zuiden van Nederland.
Ster advertentie
Ster advertentie