appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Het geheim van de oudste woonboot van Amsterdam

Marten Minkema
maandag 22 juli 2019 | VPRO | Redactie Radio Doc Twitter

De oudste woonboot van Amsterdam - misschien zelfs van heel Nederland - ligt al zeker 120 jaar aan het Amstelveld. Al die tijd is De Dogger nooit uit het water op de helling geweest. De laatste schilderbeurt lijkt lang geleden en overal zit kier, rot en roest. Toch blijft het beroemde wrak drijven.

In 1996 leek de sloop nabij. Radiomaker Marten Minkema maakte toen een reportage over 'de laatste dagen' van de voormalige waterschuit. Maar nu, een kwart eeuw later, ligt De Dogger er nog steeds..! In al haar romantische verval en patina. Hoe kan dat? Zou de huidige bewoner Jeroen Elsen weten wat het geheim is van De Dogger?

In Radio Doc hoor je het verhaal van de oudste en meest beroemde woonboot van het land.

De door en door taaie Dogger

Hier ligt de boot in Amsterdam:

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1