Binnenland

Storing bij KPN: gemeenten, politie en bedrijven onbereikbaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Storing bij KPN: gemeenten, politie en bedrijven onbereikbaar

[NOS - NTR] Alarmnummer 112 is op dit moment niet bereikbaar door een landelijke storing bij KPN. De landelijke eenheid van de politie zegt dat mensen die met spoed hulp nodig hebben naar politiebureau's en brandweerkazernes moeten gaan waar via een speciaal netwerk contact kan worden gezocht met de hulpdiensten.

Zojuist is er een speciaal noodnummer door de landelijke politie geopend. Mensen in nood kunnen bellen naar: 088-6628240.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle agenten die op dit moment aan het werk zijn, zijn door de politie de wijken ingestuurd. Mensen kunnen hen aanspreken als er nood aan de man is. Via de portofoons kan er dan hulp worden opgeroepen. Regionale eenheden zeggen op sociale media dat ze wel bereikbaar zijn via lokale nummers.

Andere eenheden van de politie melden dat mensen hulpverzoeken via Twitter, Facebook of de site moeten sturen.

De veiligheidsregio Gelderland-Zuid roept burgers op om bij spoed zelf naar de huisarts, het politiebureau, de brandweer of het ziekenhuis te gaan. De Veiligheidsregio Utrecht heeft twee 06-nummers getwitterd die mensen tijdelijk kunnen bellen.

De veiligheidsregio's Zuid-Holland-Zuid en Groningen melden op Twitter dat alle onbemande brandweerkazernes worden bezet met medewerkers, zodat ook daar hulp kan worden geboden.

KPN: oorzaak onduidelijk

KPN kan nog niets zeggen over de oorzaak of hoelang het gaat duren voordat het is opgelost. De landelijke storing zorgt ervoor dat vanuit het hele land meldingen komen dat mensen niet kunnen bellen met hun mobiel of hun vaste telefoon.

Ook gemeenten en bedrijven melden dat ze niet bereikbaar zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie