appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Minister wil onderzoek naar effecten windmolenparken

ANP
zaterdag 15 juni 2019 | VPRO | Redactie Argos Twitter

Windenergie is big business. Investeerders in windparken verdienen miljoenen, mede dankzij forse overheidssubsidies. Maar omwonenden betalen de rekening, blijkt uit onderzoek van Argos. Hun huizen dalen flink in waarde. Minister Wiebes (EZK) heeft toegezegd de waardedaling van woningen in de buurt van winmolens te laten onderzoeken.  

Betekent dat ook dat woningeigenaren wellicht schadeloos kunnen worden gesteld in de toekomst? En waarop is de berekening van die waardedaling eigenlijk gebaseerd? Onderzoeker Martijn Dröes geeft antwoord in Argos. 

Onderzoeksjournalistiek

Argos is het onderzoeksjournalistiek programma van de VPRO. De redacteuren van Argos gaan al meer dan twintig jaar, elke week, op zoek naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Je hoort Argos op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Luister alles van Argos terug via een klik op deze knop.


Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1