appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

NPO 1, 2 en 3 worden grotendeels reclamevrij

ANP
woensdag 5 juni 2019 | NOS | Redactie

Tot 20.00 uur wordt de NPO reclamevrij. Op televisie, maar ook online. Bij de verdeling van het geld wordt het aantal leden van een omroep minder leidend. Dat betekent dat kleine omroepen erop vooruit gaan, ten koste van de grote omroepen.

Omroepen moeten voortaan wel minimaal 50.000 leden hebben. Dat zou betekenen dat Powned zijn vergunning verliest.

Televisiezender NPO 3 gaat ingrijpend veranderen. Programma's van de landelijke publieke omroep verdwijnen grotendeels van het derde net. In plaats daarvan gaan regionale zenders de zendtijd invullen.

Haagse bronnen melden dat de coalitiepartijen het eens zijn geworden over de toekomst van de publieke omroep. Er komt dus veel minder reclame, en de financiering van de omroepen gaat in de toekomst anders.

Minister Slob (Media) werkt nog aan een brief aan de Tweede Kamer, zo laat zijn woordvoerder weten. Het is nog onduidelijk wanneer deze brief wordt verstuurd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1