Cultuur & Media
AVROTROS

Erik Dijkstra: Per seconde wijzer is 'een quiz zónder kut-BN'ers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erik Dijkstra: Per seconde wijzer is 'een quiz zónder kut-BN'ers'

"Per seconde wijzer is een quiz voor gewone mensen met veel kennis. Er zijn al zoveel spellen met kut-BN'ers. Ik ben enorm gesteld geraakt op het programma en de kandidaten. Soms zijn ze een beetje apart, maar ik houd van ze", zegt presentator van Per seconde wijzer Erik Dijkstra in MISCHA! op Radio 1.

#485 - Erik Dijkstra: 'Ik ben geen glaasje water' - MISCHA!

Het quizprogramma zit op de wip, werd deze week bekend. De NPO wil experimenteren met andere spelshows. "Je kunt van het omroepbestel vinden wat je wil, maar Per seconde wijzer is een klassiek Nederlands programma, met gewone mensen", aldus Dijkstra. Vragen worden op maat gemaakt met onderwerpen waar de kandidaten veel van af weten - en van te voren uitgebreid getest met vaste tester Kees, ook wel "TestKees".

Ander soort mensen bereiken

Dijkstra is kwaad over het voornemen van de zender. "Ik heb niks tegen een ander vraagspel. Per seconde wijzer wordt niet het hele jaar door uitgezonden. In periodes dat wij er niet zijn krijgen we daar vragen over van kijkers. Mijn simpele boerenverstand zegt: doe er een quiz bij. Maar de NPO wil een ander soort mensen bereiken met een nieuwe spelshow."

#485 - Erik Dijkstra: 'Ik ben geen glaasje water' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie