appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Het Taalteam weet het zeker: Labyad gaat naar Ajax

ANP
vrijdag 11 mei 2018 | KRO-NCRV | Lennart van Dijk Twitter

Grote onduidelijkheid over de overgang van Zakaria Labyad van FC Utrecht naar Ajax. De kranten en teletekst meldden al dat het rond was. Labyad was zelfs al medisch gekeurd. En dus werd hij na de play-offwedstrijd van woensdag door de verslaggever geconfronteerd met het grote nieuws. Labyad ontkende in alle toonaarden. Lennart van Dijk van Het Taalteam van Spraakmakers probeert, door Labyads taal te fileren, te ontdekken of hij echt niets weet van een ophanden zijnde transfer.

Fragment vanaf 3:27

Bewijsstuk 1

De interviewer van Fox Sport begint door te zeggen: "Iedereen leest vanochtend de krant en leest 'Zakaria Labyad gaat naar Ajax', klopt dat?" Waarop Labyad antwoordt: "Ik sta hier niet in m'n Ajax shirt toch?" M’n Ajaxshirt. Niet een Ajaxshirt, m’n Ajaxshirt. Bewijsstuk 1. Het interview gaat verder.

Bewijsstuk 2

"Ik heb geen gesprek gehad", zegt Labyad. "Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig.... Met transfers." Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig. Het woord ‘er’ slaat terug op het contact tussen Ajax en hem. Hij realiseert zich zijn verspreking en herstelt het door er snel ‘transfers’ van te maken, zodat het eerdere ‘er’ nu terugslaat op transfers in het algemeen. Bewijsstuk 2.

Bewijsstuk 3

"Dan zou het kunnen zijn dat je zakenwaarnemer ondertussen een deal voor je heeft gesloten", vraagt de interviewer. "Ha, ja dat zou eh... Nee", antwoord Labyad. Oeps! Hij was even niet scherp. Hij zegt volmondig ja, dan een nerveus lachje en dan plotseling nee. Help! Hoe was het ook alweer? De zakenwaarnemer had hem nog zo goed geïnstrueerd. Zeg nou maar dat jij van niks weet, dat jij wil focussen op FC Utrecht. In de tussentijd regel ik alles. En dan maken we na de play-offs de transfer bekend. Maar Labyad was doodsbang dat hij toch wat zou weggeven en ging dus in de hyper-modus.

Ongeloofwaardig

"Ik heb een contract tot 2020 en daar wil ik mij aan houden", aldus Labyad. Dat hoeft nou ook weer niet. Zo wordt het natuurlijk helemaal ongeloofwaardig. Hij zei nog net niet. Het laatste dat ik wil, is naar Ajax. Wat ie had moeten zeggen, was: "Ik heb nog een contract tot 2020, maar ik heb ambitie. Als er een goede club komt, dan wil ik daar natuurlijk best naar kijken."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1