appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Josine Droogendijk weet alles van de kledingkast van Máxima

Robin Utrecht, ANP
vrijdag 27 april 2018 | EO | Sjors van Veen

Modeminnend Nederland wacht elk jaar met smart op Máxima’s outfit op Koningsdag. Wat Maxima draagt, heeft invloed op wat andere vrouwen aantrekken. Niet zo extreem als bij de Engelse Kate, maar toch!

Josine Droogendijk schreef twee boeken over de kledingstijl van Maxima. Dagelijks becommentarieert ze op haar website ModekoninginMaxima.nl de outfits van de koningin. Dat klinkt vrijblijvend, maar alles komt aan bod: de ontwerper, de stofkeuze, de snit en de prints. Daarnaast worden het kapsel en de sieraden besproken.

 

Het gaat niet om wat Maxima doet, maar om haar kleding

Droogendijk heeft meestal aan een paar blikken genoeg om te zien wie de ontwerper is, "dat zie ik aan de stof of aan de snit". Vaak weet ze ook uit haar hoofd of Máxima een outfit al eerder heeft gedragen en zo ja wanneer. Daarnaast maakt ze databases. Bijvoorbeeld van de hoeden die Beatrix heeft gedragen. "Ik zit nu op zo’n 1100 hoeden". En van de dassen van Willem-Alexander, "waardoor ik weet dat er niets klopt van de stelling dat hij zijn dassen maar één keer draagt".

Renze Klamer test Josine Droogendijk op parate kennis en staat verstomd

Experimenteren

Pauline Breeuwsma is Digital Content Manager van Vogue, een blad dat de stijl van Máxima haarfijn in de gaten houdt. Ze roemt de experimentele stijl van de koningin, die geen styliste heeft. Die stijl is niet altijd even geslaagd, maar dat geeft niet. "Ze probeert echt alles uit, denk aan knalpaarse oogschaduw en denim slippers". Een verademing, naast ‘brave’ royals zoals Kate Middleton.

Wat kost die kleding van Maxima eigenlijk

Kate heeft meer invloed op de verkoop van mode dan Maxima. Maxima beïnvloedt eerder de kleurenkeus van andere vrouwen, terwijl de kleding die Kate kiest, vaak in no time massaal wordt verkocht, weten de modekenners.

 

De prinsesjes gaan steeds meer aandacht trekken

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1