appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

'Ik ben zo klaar met het gedoe' rondom Forum voor Democratie

ANP
donderdag 8 februari 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Deze week kun je bijna niet om Forum voor Democratie (FvD) heen. De onrust binnen de partij lijkt toe te nemen en deze week ontstond ophef rondom uitspraken van Kamerlid Theo Hiddema over een verband tussen IQ en volkeren.

"Ik ben echt zo klaar met dit gedoe. Wanneer wordt het in dit land gewoon weer eens populair dat politiek een beetje saai mag zijn?" Annemarie Jorritsma, senator voor de VVD, reageerde in het Mediaforum op het nieuws dat zich opstapelt.

Wetenschap

Yernaz Ramataursing, de nummer 2 op de kandidatenlijst van de FvD voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, zei in 2016 dat we 'door IQ-testen het gemiddelde IQ van bevolkingen weten'. "En wat blijkt? Er is een verschil in IQ tussen volkeren." Hiddema zei in De Telegraaf: "Nou, wat is daar nou weer mis mee? Dat is allang bewezen. Dat is wetenschap".

Jorritsma had liever gezien dat er in de media wat minder aandacht voor zou zijn: "Laat ze in de Tweede Kamer partijleider Thierry Baudet aanpakken, maar dat laat hij niet toe. Bij debatten over de onderwerpen waar hij het meest van vindt, daar is hij nooit bij."

Tom Jan Meeus, politiek commentator van NRC voegt daarbij wel toe dat GroenLinks rondom de kwestie IQ-volkeren een debat heeft aangevraagd, dit werd gesteund door FvD, maar niet door de VVD. Het debat komt er nu dus ook niet.

Obsessie van de media

Volgens Baudet is er iets pathologisch aan de hand met de media, dat zei hij in een persmoment over de kwestie Hiddema. "Het is echt een obsessie, dat jullie dat maar niet kunnen volgen. De rest van Nederland begrijpt het echt wel. De rest van Nederland denkt, waar is die mainstream media mee bezig, laten we de NPO heel snel saneren."

Jorritsma wenst overigens niet bij die 'rest van Nederland' te horen:

Bekijk hier het Mediaforum terug
 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1