appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

‘Koeman zet een streep onder de laatste vier jaar van Oranje’

ANP
dinsdag 6 februari 2018 | NOS | Corné Hendriks Twitter

Eerst was hij speler, toen assistent en nu – twintig jaar later – is Ronald Koeman eindelijk bondscoach van het Nederlands elftal. Hij tekende dinsdag in Zeist een contract tot en met 2022.  

Commentator Arno Vermeulen was getuige van de persconferentie en kent Koeman al een jaar of dertig. "Hij spreekt uit dat hij erg blij is met de baan, maar springt geen gat in de lucht. Dat is Koeman. Hij is heel Hollands."

Kijk het gesprek terug

Andere wind

De oud-international was na het WK van 2014 al in beeld voor de positie van bondscoach. Destijds koos de bond voor Guus Hiddink. Nu gaat voor Koeman eindelijk een langgekoesterde wens in vervulling.  

Vermeulen denkt dat er met Koeman een andere wind zal waaien in Zeist. "Hij gaat doen wat hij zegt. De mentaliteit moet anders. Spelers moeten niet het idee hebben dat het een uitsapje is en er moet harder getraind worden. Koeman zet een streep onder de laatste vier jaar van Oranje en geeft aan dat iedereen keihard moet werken om het komende EK te halen."

 

Luister het hele gesprek terug

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1