appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sybrand Buma: ‘Ook koningin Máxima moet dubbele paspoort inleveren’

ANP
dinsdag 14 maart 2017 | KRO-NCRV | Manon de Roon Twitter

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma wil de dubbele nationaliteit afschaffen. Dat vertelt hij in het programma Stand.nl op NPO Radio 1. Ook koningin Máxima moet volgens Buma haar Argentijnse paspoort opgeven. 

"Als het aan mij ligt, heeft iedereen één paspoort", aldus Buma. Landen maken het echter vaak onmogelijk om je nationaliteit in te leveren. Het is op dit moment dan ook niet mogelijk voor de koningin om afstand te doen van haar Argentijnse nationaliteit, zo erkent Buma.

In 2014 hadden 1,3 miljoen mensen in Nederland een dubbele nationaliteit. Het kabinet is in 2014 gestopt met het registreren van een tweede nationaliteit in het bevolkingsregister.

Luister hier het gesprek met Sybrand Buma terug

Torentje

Buma liet ook weten dat hij de Tweede Kamer in gaat als hij na de verkiezingen geen premier wordt. “Ik geloof zeer dat het goed mogelijk is dat het CDA morgen de grootste wordt, maar als dat niet lukt dan blijf ik bij voorkeur in de Kamer.”

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1