appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Kan een mens maar beter ongeboren blijven?

Foto: Ultra Ultra
maandag 13 januari 2020 | NTR | Redactie Radio Doc Twitter

De wereldbevolking stijgt deze eeuw tot tien of elf miljard mensen. Als die allemaal een auto, koelkast en biefstuk willen, is de aarde straks een uitgeput bolletje waarop wij en andere dieren niet meer kunnen leven. Mondiale bevolkingsdaling lijkt de oplossing, maar hoe dan?

De Blijmoedige Antinatalist

Misschien door iedereen warm te maken voor antinatalisme? Deze filosofische stroming gelooft dat het beter is om niet geboren te worden. Antinatalisten zijn tegen kinderen maken. Niet alleen omdat mensen slecht zijn voor de wereld, maar ook omdat het leven vooral lijden is, volgens de antinatalisten.

Geboorte veroorzaakt lijden

Radiomaker Marten Minkema gaat op zoek naar antinatalisten in Nederland. Onderweg ontmoet hij gedreven wereldverbeteraars, het grote gelukkige gezin van Joris en Nienke, confronterende provocateurs, de twijfelende theatermaker Yinka Kuitenbrouwer en filosoof René ten Bos, die het antinatalisme toetst aan de realiteit. En tenslotte vindt Minkema ook echte antinatalisten. Of is daarbij niets wat het lijkt?

Radio Doc

Je hoort Radio Doc iedere zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1