appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Dichter op 2019: gedichten van luisteraars welkom

NPO Radio 1
woensdag 11 december 2019 | AVROTROS | BNNVARA | KRO-NCRV | NPO Radio 1 | redactie NPO Radio 1

Welk nieuws heeft je geraakt? Is er een gebeurtenis die je dit jaar bezig hield? Voor de laatste week van het jaar zoekt NPO Radio 1 bijdrages van luisteraars in de vorm van gedichten onder de noemer 'Dichter op 2019'.

Gedichten kunnen in een paar woorden vatten wat je zelf niet kunt omschrijven, maar wat je welt voelt of denkt, zegt schrijver Ronald Giphart. Hij is voor NPO Radio 1 ambassadeur van 'Dichter op 2019'.

Giphart: "Een gedicht kan een wapen zijn tegen de waan van de dag. Gedichten schrijven biedt veel mensen houvast en troost. We zijn op zoek naar gedichten over het jaar 2019."

Inzendingen zijn welkom op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ronald Giphart - ambassadeur Dichter op 2019 - in zijn woonplaats Utrecht: poëzie ligt op straat

Ronald Giphart leest alle inzendingen. Twaalf dichters op 2019 zullen worden uitgenodigd om hun gedicht voor te dragen op NPO Radio 1. En een selectie zal te lezen zijn op deze website.

Een eerdere oproep voor eindejaars-gedichten van NPO Radio 1 in 2017 leverde 350 inzendingen op. Inzenden kan tot uiterlijk 28 december 2019.

De uitzendingen waarin gedichten zijn te horen, zijn op maandag 30 en dinsdag 31 december tussen 9.30 en 16.00 uur onder de titel Het Geluid van 2019.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1