appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Overleden Vietnamees kind truckdrama verdween uit opvang in NL

Argos
zaterdag 23 november 2019 | HUMAN | VPRO | Argos Twitter

Een minderjarige jongen die vorige maand, samen met 38 andere Vietnamezen dood werd aangetroffen in een koeltruck in Essex, Engeland, verbleef in Nederland voor hij zich aan de overtocht waagde. 

Het Vietnamese kind verdween ‘met onbekende bestemming’ uit de beschermde opvang in Limburg. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) desgevraagd aan Argos en het Algemeen Dagblad.

Impact

Uit onderzoek van Argos blijkt dat de jongen eerder dit jaar wegliep uit de beschermde opvang in Limburg. Hij was daar geplaatst om hem te beschermen tegen mensenhandelaren. De medewerkers van de opvang mogen niet reageren, maar geven aan dat het nieuws veel impact heeft.

"Het spreekt voor zich dat het een groot drama is", zegt een woordvoerder van het COA namens hen. Het COA wil ‘om privacyredenen’ geen uitspraken doen over de identiteit van de jongen. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1