appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Rowwen Hèze gaat Voorwaartsch met hun nieuwe album

EO
zaterdag 4 mei 2019 | EO | Nicole de Jong

Het is een kwestie van geduld, maar na een aantal jaar is Rowwen Hèze terug met een nieuw album! Met Voorwaartsch laat de Limburgse band hun vertrouwde sound horen die ondertussen al ruim 35 jaar niet meer weg te denken is uit Nederland. Donderdag 2 mei waren ze te gast in Langs de Lijn en Omstreken om alles over dit nieuwe album te vertellen en natuurlijk ook om een aantal nummers te laten horen.

Rowwen Hèze - Leidingwater

In tegenstelling tot een aantal vorige albums, is Voorwaartsch tot stand gekomen met de hulp van de platenmaatschappij van Guus Meeuwis. “Hij kwam met een party-bus ‘ons’ America binnen en stopte voor onze stamkroeg Boëms Jeu uit”, vertelt zanger Jack Poels. “Hij had echt een doel voor ogen om ons nieuwe album te produceren, en dat is gelukt. Het resultaat is een samenwerking die z’n vruchten heeft afgeworpen.” 

Moeite 

Poels is verantwoordelijk voor alle liedteksten voor Rowwen Hèze. “Ik had geen plan toen ik begon met schrijven en dat was een heerlijk gevoel.” Normaal gesproken heeft de zanger moeite om genoeg nummers voor een nieuw album af te leveren. “Maar ik had deze keer zoveel inspiratie. Uiteindelijk had ik er twintig geschreven en moesten we gewoon een selectie maken.” Nu telt het album Voorwaartsch dertien nummers. 

Rowwen Hèze - Zigeunerin
 

Tijdens de uitzending werd Jack Poels nog verrast met een telefoontje van de joodse Joop Soesan. Diens familie had ten tijde van de Tweede Wereldoorlog tweeënhalf jaar ondergedoken gezeten op de Limburgse boerderij van de ouders en grootouders van Poels. "Ik heb eigenlijk mijn bestaan te danken aan de familie Poels en wil daar via deze weg mijn dank voor uitspreken", vertelt Soesan. 

Judas

Tot slot werd nog aan Jack Poels gevraagd hoe hij denkt over The Passion, die nog nooit heeft plaatsgevonden in Limburg en waar ook nog nooit een nummer van Rowwen Hèze in te horen was. "Ik zou zeker beschikbaar zijn om een nummer af te staan aan The Passion. En een nummer dat dan direct in me opkomt, is 'Heilige Antonius'." Ook zou Jack Poels dan wel een rol willen vervullen, mocht het evenement naar Limburg komen. "Ik zie wel een uitdaging in de rol van Judas." 

Luister de gesprekken met Jack Poels van Rowwen Hèze hier terug: 

Rowwen Hèze over ontstaan nieuwe album

Rowwen Hèze over mediation, de oorlog en The Passion

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1