appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Philips Foundation opent ziekenhuis in vluchtelingenkamp AL Hol

Stefanie van Ulft
dinsdag 9 april 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De Philips Foundation gaat een ziekenhuis openen in vluchtelingenkamp Al Hol in Syrië. Dat zegt Philips-bestuurslid Ronald de Jong in Spraakmakers.

Philips Foundation opent ziekenhuis in vluchtelingenkamp AL Hol

De komende weken wordt er gestart met de bouw van een zogenaamde pop-up kliniek in het rampgebied. De kliniek krijgt vijftig bedden en er komt o.a. een speciale afdeling voor moeders met kinderen. Daarmee wil Philips in samenwerking met Hospitainer en UNFPA primaire medische zorg bieden aan de 70.000 vluchtelingen in het kamp, zegt De Jong, die tevens de voorzitter is van de onafhankelijke Philips Foundation.

Vluchtelingenkamp Al Hol kwam de laatste tijd vaak in het nieuws door onder andere de dood van twee kinderen van Nederlandse Syriëgangers. Vorige week kwam de driejarige dochter van Angela B. uit Soesterberg in het kamp om het leven door een granaatscherf. Begin vorige maand overleed ook de twee weken oude baby van Yaro R. uit Arnhem.

Philips Foundation opent ziekenhuis in vluchtelingenkamp AL Hol

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1