appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

'Kwalijk' dat Romy Boomsma andere vrouwen de maat neemt

Dakota Corbin
woensdag 27 maart 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen vindt het 'kwalijk' hoe Instagram-moeder Romy Boomsma andere vrouwen de maat neemt over borstvoeding. "Ze heeft een duidelijke mening over borstvoeding en dat je dat vooral moet doen, maar er zijn ook vrouwen die dat niet doen en daar ook hun redenen voor hebben."

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Debby Gerritsen
 

De fulltime moeder, Vogue-columnist en vrouw van Arie Boomsma, heeft bijna honderdduizend volgers op Instagram. Daar doet ze dagelijks verslag van haar leven met twee jonge kinderen. "Ik vind het helemaal prima hoe ze haar leven leidt en hoe ze dit laat zien," zegt Gerritsen. Wel ziet ze dat jonge moeders zich extreem laten beïnvloeden door social media. "Jonge moeders die voor het eerst een kind krijgen zijn vaak onzeker en willen antwoord op de vragen die ze hebben. Zij kijken naar dit soort Instagram-types."

Zwart-wit 

De hoofdredacteur van onder andere VIVA-Mama ziet op internet een trend waarbij discussies over bepaalde thema's uit het moederschap, erg zwart wit gevoerd worden. Het ontbreekt volgens haar aan nuance. "Het lijkt wel of iedereen met een bepaald standpunt een soort kerkgenootschap vormt met hele fanatieke aanhangers." Is je mening net even anders, dan heb je het zwaar op deze sociale kanalen aldus Gerritsen.  

Stel je vraag aan je eigen moeder of vriendin in plaats van sociale media

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries denkt dat je voor een reëler beeld over het moederschap beter in je eigen omgeving raad kan vragen dan online. "Vraag je eigen moeder of vriendin in plaats van sociale media. Dat klopt ook veel beter met wie je zelf bent." Op internet werkt het volgens haar altijd zo dat tegenover mening A iemand met mening B komt. "Social media wekt polarisatie op. Kijk daarom gewoon ergens anders naar."

In het aprilnummer van de VIVA-mama uitgebreider aandacht voor de Instagram-moeder die het perfect plaatje schets en de meer 'laat-maar-waaien-moeder.' 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1