appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

'Nederlandse media hebben een voorkeur voor democratische politici in Amerika'

ANP
zaterdag 19 januari 2019 | WNL |

Trump wordt neergezet als een roekeloze beleidsman omdat hij een muur wil neerzetten op de grens bij Mexico. Waarom wordt hij zo omschreven terwijl er al een muur staat die hij gaat afbouwen? Omdat Nederlandse en Europese media een voorkeur hebben voor democratische kandidaten, vertelt Raymond Mens, Amerikadeskundige en hoofd communicatie van de VVD, in WNL Op Zaterdag.

"Of het nou Hillary Clinton, Bill Clinton of Barack Obama is. Daar wordt de loftrompet over afgestoken", aldus Mens in WNL Op Zaterdag. Dat terwijl Obama ook de president was die ontzettend veel drone-aanvallen heeft uitgevoerd. "Maar Obama is ook de man die gezondheidszorg heeft proberen te brengen en hij lag iets meer in lijn met de politieke partijen die wij in Nederland kennen."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Linkse media

"Zo'n onbehouwen, recht-door-zee, New Yorkse meneer wordt dan voor gek verklaard", zegt Mens. "Terwijl het mooi zou zijn als de nuance wat vaker wordt gebracht en dat gebeurt eigenlijk zelden."

Trump heeft zoveel te danken aan de linkse media waar hij zo vaak op scheldt.

Charles Groenhuijsen

Volgens oud-correspondent Charles Groenhuijsen heeft Trump zijn overwinning mede te danken aan de linkse media. De kijk- en oplagecijfers gingen namelijk door het dak met berichtgeving over Trump. "Leslie Moonves, destijds chef van CBS televisie, zei: 'Trump may be bad for America, he is great for business.' Trump heeft zoveel te danken aan de linkse media waar hij zo vaak op scheldt."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1