appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Ministerie heeft weinig kaas gegeten van religie'

Lex van Lieshout, ANP
donderdag 8 november 2018 | EO | Guido van Riet

Martijn van Helvert wil dat Nederland een gezant voor de geloofsvrijheid aanstelt. Het CDA-Kamerlid gaat daar volgende week voor pleiten tijdens de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Zaken. Van Helvert vindt dat de ambtenaren op het ministerie weinig kaas hebben gegeten van religie en spreekt van ''religieus analfabetisme''.

Een goede kennis van religie is volgens de parlementariër nodig om voor burgers die in andere landen wegens hun geloofsovertuiging worden vervolgd goed werk te kunnen doen. Hij denkt dat een speciale gezant voor geloof in dat opzicht beter zal presteren dan de vertegenwoordiger die namens ons land nu voor mensenrechten opkomt.

Van Helvert ging in Dit is de Dag op Radio 1 in debat met Boris van der Ham van het Humanistisch Verbond en commentator Jan Willem Wits. Volgens Wits is zo'n geloofsgezant symboolpolitiek. Van der Ham vindt dat de gezant juist een diverser takenpakket moet hebben en ook aandacht moet hebben voor de vervolging van ongelovigen.

Nederlandse gezant voor geloofsvrijheid

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1