appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

‘Het zijn de vuilnismannen van Poetin’

ANP
vrijdag 5 oktober 2018 | KRO-NCRV | Redactie

Wat is de GROe, de Militaire Russische Inlichtingendienst? Tot voor kort onbekend bij het grote publiek, maar ze worden wel verdacht van betrokkenheid bij het hacken van de mail van Hillary Clinton, annexatie van de Krim, het neerhalen van vlucht MH17, de aanslag op Skripal en zijn dochter, en sinds gisteren bekend het hacken van de OPCW. "Het zijn de vuilnismannen van Poetin", zegt onderzoeker naar Russische inlichtingendiensten Ben de Jong in 1 op 1.

1 op 1

De MIVD gaf gisteren in een persconferentie de details van vier Russische spionnen die na ontmaskering een enkeltje Moskou krijgen. "De MIVD heeft zeer zeker gisteren niet alles prijsgegeven wat ze wisten", zegt De Jong.

'Geheim agent Dries'

"Elvis Presley vroeg in 1970 aan President Nixon of hij voor de FBI mocht werken, ik ga morgen Mark Rutte bellen voor een baan bij de AIVD", zegt Dries Roelvink in zijn dagelijkse column op NPO Radio 1. Luister het fragment hier terug:

Dries Roelvink: 'Ik ga Rutte bellen voor een baan bij de AIVD'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1