appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Frits Spits lanceert de Onvergetelijke Luisterlijst

Paul Ridderhof
vrijdag 4 oktober 2019 | EO | Redactie

In het Beeld en Geluid in Hilversum vond vrijdag Het Grote Radio Festijn plaats. Ter ere van 100 jaar radio waren daar ook de iconische radiomakers Wim T. Schippers en Frits Spits. Spits lanceerde live op NPO Radio 1 en 5 de Onvergetelijke Luisterlijst. 

Met een druk op de knop van een oude lampenradio, zette Spits de Luisterlijst online. De lijst bestaat uit 100 radio-hoogtepunten van 100 jaar radio. Klik hier om te stemmen. 

Tussen al die hoogtepunten zitten ook fragmenten uit de legendarische programma's van Schippers en Spits. In het Beeld en Geluid haalden ze de nodige herinneringen op. 

Wim T. Schippers en Frits Spits trappen Onvergetelijke Luisterlijst af (deel 1)

Wim T. Schippers en Frits Spits trappen Onvergetelijke Luisterlijst af (Deel 1)

Ronflonflon

Net als in zijn eigen programma Ronflonflon ontregelde Schippers ook vanavond de uitzending. “Waarom moeten mensen altijd een gesprek afbreken? Je kan toch ook door elkaar heen praten?”

Frits Spits hoorde tijdens de live-uitzending een fragment terug van zijn eerste uitzending van Avondspits. Hij merkte dat zijn stem is veranderd. “In de jaren 70, toen ik begon, had radio een ander tempo. Ik ben nu veel korter geworden, veel bondiger. Je weet veel meer wat effect is van taal op de radio. Dat moet je in het begin ontdekken. En je hoort dat ik het aan het ontdekken ben.”  

Wim T. Schippers en Frits Spits trappen onvergetelijke luisterlijst af (Deel 2)

Wim T. Schippers en Frits Spits trappen Onvergetelijke Luisterlijst af (Deel 2)

Op 6 november wordt de Top 10 van de Onvergetelijke Luisterlijst bekendgemaakt op NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer 100 jaar radio

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1