Over NPO Radio 1

NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender. De grootste van Nederland met zo’n 2,5 miljoen luisteraars per week. Bij de actualiteiten horen achtergronden en duiding. Daarnaast is er aandacht voor kunst, cultuur, wetenschap en entertainment. NPO Radio 1 is actueel, betrouwbaar en pluriform.

De NOS, met de ervaren journalistieke organisatie, het uitgebreide netwerk van verslaggevers en correspondenten en de Haagse- en regio-redacties, brengt in eerste instantie het nieuws. De omroepen, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, Omroep MAX, EO, VPRO, WNL, PowNed, HUMAN, Ongehoord Nederland en Omroep ZWART bespreken op eigen wijze de actualiteit.

Bij ontwikkelingen in het (wereld)nieuws is NPO Radio1 dé zender om snel en betrouwbaar geïnformeerd te worden. Met 24 uur per dag live-radio, correspondenten en verslaggevers ter plekke en ervaren nieuwsredacties in Hilversum.

Grote evenementen, sportwedstrijden en toernooien, NPO Radio 1 is erbij! Of zoals de slogan van NPO Radio 1 zegt: Wie luistert, weet meer.

Etherfrequenties

Je kunt NPO Radio 1 natuurlijk ook via de autoradio of radio thuis luisteren.

Kijk hier voor de frequenties

Journalistieke code NPO

De journalistieke code van de NPO is de algemene code voor alle journalistieke redacties van de publieke omroep. Met deze code krijgt het publiek inzage in de werkwijze, regels en normen van onze redacties.

Lees de journalistieke code hier