Uitzending gemist

Spraakmakers

KRO-NCRV
  1. Gidschevron right
  2. Spraakmakers


Gepresenteerd door: Niels Heithuis

Kun je een auto opladen met de bliksem? En waarom is er nog geen zelfrijdende fiets? Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère gaat op zoek naar antwoorden op dat soort vragen in haar nieuwe programma Anna's Brains. Vandaag is ze onze Spraakmaker.

In stand.nl: 'Het is onwenselijk dat mbo's toch online les blijven geven'. 

Vijf mbo-instellingen hebben besloten een deel van hun onderwijs online te blijven geven. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant. Volgens de besturen van die scholen heeft de coronacrisis bewezen dat online lesgeven grote voordelen heeft. Het besluit van de mbo's gaat in tegen een motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen waarin staat dat online les alleen bij hoge uitzondering mag plaatsvinden omdat het nou eenmaal niet ideaal en zelfs schadelijk kan zijn.

En Venezuela verkeert in grote politieke en economische crisis. Om tot een oplossing te komen, start er vandaag een politieke dialoog in Mexico tussen de Venezolaanse regering en de oppositie. We bespreken erover met Soledad Valdivia, onderzoeker Latijns-Amerika studies aan de Universiteit Leiden.