Naar homepage
Uitzending gemist

Spraakmakers
KRO-NCRV

  1. Gidschevron right
  2. Spraakmakers


Gepresenteerd door: Ghislaine Plag

De stelling in Stand.nl luidt: 'Met de coronapas valt prima te leven'. Haagse bronnen meldden dat er vanaf zaterdag 25 september op veel meer plekken een coronapas moet worden getoond; bijvoorbeeld in het theater, de bioscoop en de horeca. Morgen geeft het demissionaire kabinet een officiële persconferentie over de maatregelen. Behalve het tonen van de coronapas zal de anderhalve meter worden afgeschaft.

Vandaag wordt de zaak over het steekincident bij de Scheveningse Pier van vorig jaar augustus in de rechtbank hervat. Een 19-jarige Rotterdamse jongen kwam daarbij om het leven en velen wijzen voor de oorzaak van de steekpartij naar 'drillrap', een muziekstroming waarbij geweld wordt verheerlijkt. We praten met Clarice Stenger en Jeroen van den Broek of de invloed van drillrap nou echt zo groot is en hoe hier in het recht mee wordt omgegaan.

In het Mediaforum schuiven Hasna el Maroudi en Sandrina Hadderingh aan, samen met Spraakmakers Clarice Stenger.

Vandaag staat de eerste hoorzitting gepland in een zaak die een vrouw heeft aangespannen tegen de Britse prins Andrew. Ze zegt dat ze op 17-jarige leeftijd meerdere keren is misbruikt door de tweede zoon van koningin Elizabeth. Jeffrey Epstein zou de twee met elkaar in contact hebben gebracht. Correspondent Lia van Bekhoven legt uit in wat voor bochten de royals zich moeten wringen om hun gezicht te redden