Uitzending gemist

Spraakmakers

KRO-NCRV
  1. Gidschevron right
  2. Spraakmakers


Gepresenteerd door: Ghislaine Plag

Anders dan je van ons gewend bent, is er op deze bijzondere nieuwsdag een speciale uitzending. Geen Stand.nl, maar we kijken naar de twee grootste nieuwsgebeurtenissen van dit moment: de Amerikaanse verkiezingen en de aangescherpte corona maatregelen.

Spraakmaker van vandaag is directeur van het Van Gogh Museum Emilie Gordenker.

In het eerste uur kijken we met Amerikanist Bianca Pander en oud-Amerika-correspondenten Jan-Kees Emmer en Tom Kleijn naar de spannende verkiezingsstrijd in Amerika. Hoe hebben zij de afgelopen nacht beleefd? En wat is het scenario dat zich nu ontrolt?

In het tweede uur van Spraakmakers staan we stil bij de aanscherping van de coronaregels. Zijn de aangekondigde maatregelen voldoende om de druk op zorg te verlichten of is een hardere aanpak in de regio's waar het virus het meest woedt noodzakelijk? Hoe zijn deskundigen tot het besluit gekomen dat musea en bioscopen moeten sluiten, terwijl de bouwmarkten en kapperszaken open mogen blijven? We praten erover met onze Spraakmaker en met huisarts Danka Stuijver, OMT-lid Marc Bonten en Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis.