Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Spanningen in de graanschuur van India

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Spanningen in de graanschuur van India


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Zwitserse senioren slepen eigen regering voor rechter om falend klimaatbeleid

Een groep Zwitserse vrouwen van een zekere leeftijd heeft zich tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gewend om de Zwitserse regering aan te klagen wegens onvoldoende actie tegen klimaatverandering. De vrouwen, die gesteund worden door Greenpeace, beweren dat hun mensenrechten worden geschonden omdat de regering niet genoeg doet om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Correspondent Renske Heddema vertelt waarom dit zo’n unieke zaak is.

 

Spanningen in de graanschuur van India

Het is onrustig in de Indiase deelstaat Punjab, de graanschuur van het land. In dit gebied wonen vooral Sikhs, een religieuze minderheid die wordt onderdrukt door de Indiase overheid. Lange tijd leek het goed te gaan. Maar nu is een oud conflict toch weer opgelaaid, en is het land al dagen in de ban van een klopjacht op de nieuwe Sikh-leider. Te gast is Devi Boerema van de NOS en eerder onze correspondent in India.

 

Uitgelicht: China

Singles in een stad in het zuidoosten van China kunnen nu gebruikmaken van een gloednieuwe matchmaking-app, waar de overheid in investeert. Daarover collega Ruth van der Kolk.