Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De troefkaarten van Viktor Orbán

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De troefkaarten van Viktor Orbán


Gepresenteerd door: Chris Kijne

De troefkaarten van Viktor Orbán

Brussel draait de Hongaarse premier Orbán flink de duimschroeven aan. Het is voor het eerst dat de Europese Commissie een EU-lidstaat een dergelijke financiële sanctie oplegt. Het besluit waardoor Boedapest miljarden misloopt is een ongekende stap. Maar Orbán, die in eigen land de vermoorde onschuld speelt, heeft nog wat troefkaarten achter de hand. Daarover Oost-Europa correspondent Tijn Sadée. 

Haïtianen worden massaal teruggestuurd

Haïtianen die in de Dominicaanse Republiek verblijven worden op grote schaal van straat geplukt en teruggestuurd naar het Haïtiaanse deel van het eiland, dat de twee landen samen vormen. In de afgelopen maanden zijn er tienduizenden mensen opgepakt en de grens over gebracht. Wat is daar precies aan de hand? Dat vragen we correspondent Carlijn Teeven die sprak met Haïtianen die al niet eens meer de straat op durven uit angst voor de politie.

UITGELICHT 

Een ampul gevuld met het bloed van de Beschermheilige van Napels kan straks zomaar op de Werelderfgoedlijst prijken. Correspondent Angelo van Schaik legt het uit.