Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - WHO-vertegenwoordiger over de humanitaire ramp in Gaza

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - WHO-vertegenwoordiger over de humanitaire ramp in Gaza


Gepresenteerd door: Tim de Wit

WHO-vertegenwoordiger over de humanitaire ramp in Gaza

In het door Israël afgesloten Gaza is het tekort aan eten en medicijnen schrijnend geworden, met grote gevolgen voor de gezondheidssituatie. Volgens hulpverleners zijn al tientallen kinderen gestorven door de honger. Rik Peeperkorn is vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Palestina en bracht onlangs een bezoek aan Gaza. In de uitzending vertelt hij wat hij daar aantrof.

God & Vaderland

"God wil dat Amerika gered wordt", dat zegt één van de geïnterviewden in de nieuwe Amerikaanse documentaire 'God & Country'. Een film over christelijk nationalisme in de VS: een beweging, achter de MAGA-stroming van Trump, die Amerika ziet als het uitverkoren land. En Jezus als een soort aanvoerder in de strijd tegen het kwaad. Hoe christelijk is deze beweging eigenlijk en hoe gevaarlijk is zij voor de democratie in de Verenigde Staten? Historicus James Kennedy bekeek de film voor Bureau Buitenland.

Buitenland Uitgelicht: Europa Draait Door

Journalist Eelco Bosch van Rosenthal blikt vooruit op misschien wel de belangrijkste verkiezingen van dit jaar: de presidentsverkiezingen in Amerika. Hoe liggen Biden en Trump in de race? En wat zou een overwinning van Trump beteken voor Europa en de NAVO? Dat en nog meer in de nieuwe aflevering van Europa Draait Door.