Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Tussen de twee Amerika's

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Tussen de twee Amerika's


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Zijn de Parijse klimaatdoelen nog wel haalbaar?

De oorlog in Oekraïne leidt in vele landen tot inflatie, voedselgebrek en hogere energierekeningen. Maar ondertussen hebben we wereldwijd wel nog een belangrijke deadline te halen: tegen 2030 moeten namelijk de Parijse klimaatdoelen zijn gehaald. Gaat het landen nog lukken om zich aan deze afspraken te houden? Dat wordt besproken op de klimaatconferentie in het Duitse Bonn. Hierover Maarten van Aalst, directeur Klimaatcentrum van het Internationale Rode Kruis.

 

Tussen de Amerika’s

Programmamaker Stef Biemans vertelt over zijn nieuwe serie. Op een reis van Panama naar Guatemala, zoekt hij naar bijzondere verhalen in de regio die hij vijftien jaar bewoond en bereisd heeft. Ingeklemd tussen die andere twee Amerika's waar het altijd over gaat, luistert Biemans, met in de hand een dictafoon, naar wat de Midden-Amerikaan te vertellen heeft. In de eerste aflevering het verhaal van de inheemse Kuna-bevolking, die op de San Blas eilanden woont, waar de zeespiegel hard stijgt.


Buitenland Uitgelicht: Noord-Ierland

Ierland maakt zich op voor een grote herdenking…. aan het einde van komende zomer, op 22 augustus, wordt herdacht dat dan precies honderd jaar geleden een heel bijzonder moment in de Ierse geschiedenis plaats vond. Over welk moment gaat dat? Peter Vandermeersch, krantenuitgever in Noord-Ierland vertelt ons meer.