Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Georgië neemt de Russische afslag

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Georgië neemt de Russische afslag


Gepresenteerd door: Chris Kijne

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Vooruitblik EU-defensietop

De lidstaten worstelen met de uitslagen van de Europese verkiezingen waarbij radicaal-rechts grote winsten heeft geboekt. Politieke partijen die vinden dat er minder of helemaal geen steun naar Oekraïne gestuurd moet worden, hebben flinke winst geboekt. Defensiedeskundige Jens Franssen gaat in op de nieuwe politieke realiteit, en wat die voor de aanstaande defensietop in Brussel betekent.

**** 

Georgië laat zijn autocratische kant zien

Een nieuw rapport van een Georgische mensenrechtenorganisatie laat zien dat de repressie van activisten, journalisten en oppositiepolitici sterk is toegenomen. Sinds twee maanden geleden begonnen werd met de invoering van de zogenaamde ‘wet op buitenlandse agenten’, laat regeringspartij Georgische Droom haar autocratische kant steeds meer zien. Kan de oppositie daar nog iets tegen in brengen? Correspondent Jarron Kamphorst praat ons bij vanuit Tbilisi.

 

Uitgelicht: Argentijnse president zet kunstmatige intelligentie in

In Argentinië wil president Milei de staat hervormen met behulp van kunstmatige intelligentie. Een wet die vandaag naar verwachting door de Senaat wordt goedgekeurd, geeft hem daarvoor de bevoegdheid. Daarover correspondent Remi Lehmann vanuit Buenos Aires.