Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Aanslagen in het Russische Dagestan

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Aanslagen in het Russische Dagestan


Gepresenteerd door: Chris Kijne

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Aanslagen in Russische deelrepubliek Dagestan

Opnieuw aanslagen in Rusland: in de deelrepubliek Dagestan openden gemaskerde mannen gisteravond het vuur op synagogen, kerken en een politiepost. Wie zit er achter de aanvallen? Dagestan kampt met toenemende spanningen tussen de Moslim-meerderheid en christelijke en joodse minderheden. Moet Moskou zich zorgen gaan maken om te stabiliteit van Dagestan? Te gast is Michael Kemper, professor Oost-Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in de Islam en de Kaukasus.

 

‘De Filipijnen zullen geen oorlog beginnen’

Na een aanval van de Chinese kustwacht op de Filipijnse marine, waarbij ze aan boord kwamen en apparatuur vernielden, is de Filipijnse president Marcos vooral bezig de gemoederen tot rust te brengen. Hij zegt geen oorlog te beginnen, maar zich ook niet te laten intimideren. Waarom lopen de spanningen tussen China en de Filipijnen de afgelopen periode zo hoog op dat er zelfs over oorlog wordt gesproken? Hierover te gast politicoloog en expert op het gebied van de Zuid-Chinese Zee, Friso Dubbelboer.

 

Uitgelicht: Amerikaanse zomerkampen voor oudjes

Een nieuwe trend in Amerika, correspondent Karlijn van Houwelingen praat ons bij!