Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Gen Z komt in opstand in Kenia

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Gen Z komt in opstand in Kenia


Gepresenteerd door: Chris Kijne

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Gen Z komt in opstand in Kenia

Kenia maakt historische tijden mee. De protesten van de jongeren tegen de regering zijn geëscaleerd, het parlement is bestormd en er zijn doden gevallen. Dat weerhoudt de jongeren er niet van om door te gaan. Wie zijn deze jongeren, die ook hun woede uiten over het Westen? We vragen het Afrika-correspondent Koert Lindijer.

**** 

Vooruitblik op groot verkiezingsdebat VS

Het lijkt hét televisiemoment van het jaar te worden: tientallen miljoenen Amerikanen zullen zich morgen met bier, popcorn en hamburgers op de bank installeren om te zien wat president Joe Biden en zijn uitdager Donald Trump ervan bakken tijdens het grote verkiezingsdebat van CNN. Het is het eerste van dit verkiezingsjaar, op een ongebruikelijk vroeg moment. Wij volgen het met VRT-correspondent Björn Soenens, die in zijn nieuwe een boek een duik neemt in de geschiedenis van zijn geliefde Amerika.