Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Sabotage van hulporganisaties in Gaza

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Sabotage van hulporganisaties in Gaza


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

De sabotage van hulporganisaties in Gaza
Ondanks de opdracht van het Internationaal Gerechtshof aan Israël om meer hulp te bieden aan de Palestijnen in de Gazastrook, lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Landen als de VS en Canada willen nu via de lucht hulpgoederen droppen in het gebied. Intussen is de bevolking in Gaza er steeds slechter aan toe. Te gast is correspondent Ruth Vandewalle, die de situatie op de voet volgt.


Deepfake-democratie in India
India bereidt zich voor op de grootste verkiezingen ter wereld. Intussen wemelt het van zogenoemde deepfake video’s – gemaakt met kunstmatige intelligentie. Die video’s bereiken miljoenen mensen en worden wijd verspreid. Maar dat stuit nu op een juridisch en ethisch dilemma voor de grootste democratie van de wereld. Te gast is Carolien Stolte, India-onderzoeker verbonden aan Universiteit Leiden.


Buitenland Uitgelicht: Kenia
Ze zijn jong, populair en zetten vrouwenproblemen op de kaart. De podcast 'The Messy Inbetween' trekt veel Kenianen naar de podcastplatforms. Maar het ook kan rekenen op kritiek. Correspondent Joost Bastmeijer praat ons bij.