Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Hoe verder met het atoomakkoord na de aanslag op Rushdie?

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Hoe verder met het atoomakkoord na de aanslag op Rushdie?


Gepresenteerd door: Chris Kijne

Hoe nu verder met het atoomakkoord VS-Iran?

Na 15 maanden van intensief onderhandelen in Wenen, leek het er dan toch bijna van te komen: een nieuwe Iran-deal. De afspraken tussen Iran en onder andere de Verenigde Staten, moeten voorkomen dat Teheran kernwapens gaat maken. Maar toen was daar afgelopen vrijdag die aanval op schrijver Salman Rushdie in de staat New York. En de vraag of de vermeende dader liet zich liet inspireren door de fatwa die de Iraanse ayatolla Khomeini in 1989 tegen hem afkondigde.  Dat zette de verhoudingen tussen Washington en Teheran opnieuw op scherp. Gooit dat op het laatste moment toch nog roet in het eten? Dat vragen we historicus en Iran-deskundige Peyman Jafari, verbonden aan de universiteit van Princeton

 

Op pad met de waterpolitie in Las Vegas  

Las Vegas, het roept niet direct het beeld op van de meest duurzame stad van de Verenigde Staten. Toch zal de woestijnstad er nu ook aan moeten geloven. Door langdurige droogte raakt daar namelijk nu het water op. 'Sin City' moet dus water sparen en stuurt een wateragent op pad om verspilling aan te pakken. Correspondent Karlijn van Houwelingen ging mee.


Buitenland Uitgelicht: Griekenland

Het Griekse minimumloon wordt verhoogd naar het niveau van voor de crisis van 2012. Dat heeft premier Mitsotakis laten weten. Maar de 751 euro die het moet worden, verdeelt de meningen in het land.