Naar homepage
Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Heeft Poetin de verkiezingen in Hongarije en Servië gewonnen?
VPRO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Heeft Poetin de verkiezingen in Hongarije en Servië gewonnen?


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Vermeende Oorlogsmisdaden in Oekraïne

Gisteren heeft Human Rights Watch een rapport vol gruwelijkheden naar buiten gebracht over de oorlog in Oekraïne. Plunderingen, verkrachtingen en executies van onschuldige burgers. De beelden uit Boetsja liegen er ook niet om. Rusland maakt zich hoogstwaarschijnlijk schuldig aan oorlogsmisdaden, zegt de mensenrechtenorganisatie.  Jan Kooy van Human Rights Watch over het belang om te achterhalen wat er is gebeurd.

 

Heeft Poetin de verkiezingen in Servië en Hongarije gewonnen?

In zowel Hongarije als Servië hebben de zittende premiers de verkiezingen gewonnen. Alexander Vucic – die in november nog een vriendenprijs van Poetin kreeg - won in Servië voor de tweede keer met een ruime meerderheid. Zittend Hongaars premier Victor Orbán won ook met een ruime meerderheid. De vriendschap van beide heren met Poetin lijkt dus geen effect te hebben op het stemgedrag. Correspondent Tijn Sadée en PvdA-kamerlid Kati Piri schijnen hun licht op deze uitslagen en wat ze betekenen voor de EU.


Buitenland uitgelicht: in Oostenrijk met correspondent Eric Willemsen. Over plagiaatjager Stefan Weber die de pijlen gericht heeft op minister van Justitie Alma Zadic.