Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De volgende concurrent van Trump legt het loodje

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De volgende concurrent van Trump legt het loodje


Gepresenteerd door: Tim de Wit

De volgende concurrent van Trump legt het loodje
Ron DeSantis heeft zich teruggetrokken in de race om de Republikeinse kandidaat te worden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat maakte hij zondagavond bekend in een videoboodschap. Na de eerste voorverkiezing in Iowa werd al snel duidelijk dat de gouverneur van Florida weinig kans zou maken tegenover Trump. En dat terwijl DeSantis nog maar een jaar geleden juist enorm hoog scoorde in de peilingen. Waar is het voor hem misgegaan? En wie durft het nog wel tegen Trump op te nemen? Daarover Amerika-kenner en juridisch expert Kenneth Manusama.

Overleven in Gaza (II)
Het aantal Palestijnen dat door Israëlische bommen is gedood is de 25.000 gepasseerd. Dat zeggen bronnen aan Palestijnse kant. Vrijwel de hele bevolking van de Gazastrook is op de vlucht en kan geen kant op. Bureau Buitenland-collega Edwin Koopman legde de afgelopen weken via WhatsApp contact met een aantal vluchtelingen en vroeg hen hoe ze overleven en hoe ze de toekomst zien. Dit is het tweede deel van een tweeluik.

Buitenland Uitgelicht: Verenigd Koninkrijk
In onze rubriek Uitgelicht vandaag aandacht voor een straatmuzikant in Londen met een ambitieus plan. Correspondent Anne Saenen vertelt ons er alles over.

Presentatie: Tim de Wit